June 25, 2015

Vesti


 • B

  Učešće na konferenciji “Mogućnosti i (ne)prilike poduzetništva”

  19.06.2014.

  Konferencija „Mogućnosti i (ne)prilike poduzetništva“ održana je 18.06.2015. po četvrti put u Vinkovcima. Tokom jednodnevne regionalne koferencije koja je okupila privrednike i stručnjake iz oblasti odnosa s javnošću, NLP-a, upravljanja ljudskim resursima, coachinga i start-up poslovanja na kojoj je učešće uzelo sedam predavača i sedam panelista. Tokom panel diskusije diskutovalo se o aktivnim merama zapošljavanja, izvorima finansiranja za preduzetnike, primerima saradnje univerziteta i privrede.
  ROAD HR se predstavio predavanjem na temu „Wingwave coaching kao karika poslovnog uspeha u poslovnom okruženju“ koje je privuklo veliku pažnju učesnika zbog efikasnosti metode.

   


 • B

  [PREDAVANJE] Wingwave coaching

  10.06.2014.

  Wingwave® je najefikasniji način brzog otklanjanja stresa, strahova, mentalnih i emocionalnih blokada i sigurnog postizanja uspeha. Razvija kreativnost, samopouzdanje, mentalne sposobnosti i emocionalnu fleksibilnost putem ciljanog razvoja ličnih resursa.
  Wingwave coaching može pomoći u pronalaženju nesvesnih kočnica, skrivenih okidača stresa ili odgovarajućih resursa koji mogu poslužiti u uspešnoj mentalnoj pripremi.
  Benefite ove metode do sada su prepoznale mnoge velike korporacije, (Bosch-a, Volkswagen-a, Colgate-a) sportski timovi (KK Cibona, Nemačka rukometna reprezentacija), javne ličnosti, glumci, umetnici, osobe pod stresom; osobe sa strahovima, panikom, fobijama; zavisnici od hrane, alkohola, nikotina, kocke, rada; menadžeri i rukovodioci; osobe u disbalansu.
  Wingwave coaching je priznata komplementarna metoda od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
  Pozivamo vas na besplatno predavanje 18.06.2014. (sreda) u 19h u prostorijama Ultrawell centra za psihofizički balans u Novom Sadu, Gogoljeva 13a da se upoznate sa Wingwave i Magic Words Coaching metodama ličnog i profesionalnog razvoja Besser-Siegmund Instituta iz Hamburga.

  Predavanje je besplatno, a zbog velikog interesovanja vas molimo da nam potvrdite vaš dolazak na jedan od sledećiih kontakta:
  e-mail office@ultra-well.com ili office@road.rs
  telefon 062/802–22–03 ili 060/394-3286.

   


 • B

  Subvencije za žensko preduzetništvo u 2014.

  08.06.2014.

  Mikro, mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici čiji je osnivač žena imaju priliku za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 50 000,00 do 300 000,00 dinara.
  Rok za podnošenje prijava je 11. jul 2014. godine.
  U cilju razvoja ženskog preduzetništva kroz usklađivanje poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa bespovratna sredstva će se odobravati za:

  * edukaciju menadžmenta i zaposlenih kroz specijalizovane obuke.

  Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća u vlasništvu i upravi žena, kao i preduzetnici čiji je osnivač žena, a koji kumulativno ispunjavaju sledeće uslove:

  • da je pretežna delatnost proizvodnja ili pružanje usluga;
  • da su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu i da su registrovani na teritoriji Republike Srbije;
  • da učešće žene u vlasništvu iznosi preko 25% i da žena istovremeno upravlja poslovanjem privrednog društva, odnosno da je žena osnivač preduzetničke radnje;
  • da su osnovani najkasnije 31. maja 2012. godine;
  • da uspešno posluju prethodne dve godine;
  • da su u decembru 2013. godine zapošljavali minimum 2 lica na neodređeno vreme;
  • da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
  • da u ovoj godini nisu po istom osnovu koristili podsticajna sredstva Nacionalne agencija i drugih državnih institucija.

  Program, uputstvo, pravila za ocenjivanje, prijava i drugi prateći obrasci dostupni su na elektronskim stranama Nacionalne agencije za regionalni razvoj, na adresi www.narr.gov.rs i u štampanom obliku u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.